Sluit een voordelige lening af voor een warmtepomp

21 oktober 2024

Als je dit jaar een (hybride) warmtepomp aanschaft, kun je een mooie subsidie krijgen. Maar volgend jaar wordt die mogelijkheid beperkt. Er is nog steeds subsidie maar die is lager. Schaf daarom voor het eind van het jaar een warmtepomp aan. Je kunt voor het ontbrekende bedrag bij ons een lening afsluiten.

De warmtepomp is een van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Gemiddeld dekt de subsidie 30% van de kosten voor de aanschaf en de installatie, zo’n 70% betaal je zelf. Je krijgt minimaal 500 euro subsidie als je een warmtepomp koopt die op de apparatenlijst van ISDE staat. Hoeveel je precies krijgt, hangt af van het type warmtepomp.

Minder subsidie vanaf 2025

De subsidie is een prima steuntje in de rug voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Maar omdat de prijzen van warmtepompen flink gedaald zijn, werd de noodzaak om subsidie te verstrekken minder groot geacht door de overheid. Want door de lagere prijzen kan vaak met de subsidie niet 30% maar 50% van de aanschaf bekostigd worden. De consument betaalt dan de andere 50% (in plaats van 70%). De regeling wijzigt daarom per 1 januari 2025. Zo gaat op een standaard hybride warmtepomp met een vermogen van 4 kilowatt de subsidie met 650 tot 700 euro omlaag. 

Dit jaar nog warmtepomp kopen

Voor veel mensen is de verlaging van de subsidie een reden om nu nog even hun slag te slaan en voor de jaarwisseling een warmtepomp aan te schaffen. Wil jij ook nog profiteren van de huidige subsidiemogelijkheden? Probeer dan of je de komende weken een warmtepomp kunt kopen. Wees snel, want er is nu al een ware run op. Als je de installatie nog voor de winter kunt regelen, is dat ook fijn met het oog op je energierekening. Met de koude dagen die voor de deur staan, is dat een prettig idee. 

GreenLoans lening voor warmtepomp

Een warmtepomp is een behoorlijke investering waar je misschien niet direct het geld voor hebt. Vraag ons dan of je geld kunt lenen voor een warmtepomp. Je kunt bijvoorbeeld de voordelige GreenLoans lening van Defam bij ons afsluiten. Dat is een persoonlijke lening speciaal bedoeld voor energiebesparende maatregelen. Voor alle leenbedragen wordt hetzelfde rentetarief gerekend en dat kan heel gunstig zijn. Een ander voordeel van GreenLoans is dat je voor een looptijd van 15 jaar kunt kiezen. Je maandlasten zijn daardoor lager. Wil je de totale kosten verder verlagen? Als je tussentijds extra aflost, is dat boetevrij. Je looptijd wordt korter en de totale kosten gaan omlaag omdat je minder lang rente betaalt.

Gunstige rente met Go Green lening

Een andere mooie leenmogelijkheid is de Go Green lening van Lender & Spender. Ook met deze persoonlijke lening moet je het geld besteden aan energiebesparende maatregelen. De rente op Go Green ligt 0,5% lager dan op de reguliere leningen van Lender & Spender. Ook bij Go Green kun je vaak een looptijd kiezen van 15 jaar. En ook nu kun je zo veel en zo vaak je wilt boetevrij extra aflossen. Een voorwaarde om de lening te krijgen is wel dat Lender & Spender eerst de offerte willen zien en goedkeuren. Je geeft hun bovendien toestemming om het bedrag over te maken naar de leverancier/installateur van de warmtepomp. Het geld komt dus niet op jouw rekening.

Veel financiële voordelen

Als je een lening afsluit voor energiebesparende maatregelen in je woning is de rente fiscaal aftrekbaar. Dat is dus nog een extra voordeel. Tel uit je winst: lage maandlasten, een belastingvoordeel, besparingen op je energiekosten én subsidie. Je hebt je huis verduurzaamd en gaat er financieel op vooruit. En er is nog meer goed nieuws. Per 19 november 2024 worden de leennormen verruimd. Omdat huishoudens er financieel beter voor staan, kunnen ze meer geld lenen. Daarnaast mogen er hogere leningen worden afgesloten voor het verduurzamen van de woning.

Verduurzaming blijft rendabel

Kom je er dit jaar niet meer aan toe om een warmtepomp aan te schaffen? Dan mis je weliswaar wat subsidie, maar dat wil niet zeggen dat het dan ineens geen goede investering meer is. Bedenk dat naar verwachting aardgas de komende jaren duurder wordt en elektriciteit goedkoper. Een warmtepomp maakt van 2 kWh elektriciteit ongeveer evenveel warmte als een cv-ketel met 1 kuub aardgas. Ook zonnepanelen zijn nog steeds rendabel. Overheidsregelingen worden wat minder goed, maar de prijzen voor een aantal verduurzamingsmaatregelen dalen. Omdat je veel op energiekosten bespaart, is het nog steeds lonend om te verduurzamen met isolatie, warmtepomp en zonnepanelen.

Geld lenen voor warmtepomp 

Wil je een lening voor een warmtepomp of zonnepanelen afsluiten? Krediet.nl helpt je de juiste keuze te maken. We kunnen in een groot aanbod de lening vinden die het beste bij je past, we adviseren je en we maken alles voor je in orde. Een offerte aanvragen is vrijblijvend. Bekijk ons aanbod en vergelijk de kosten met de besparingen die je realiseert.